divendres, 1 d’abril del 2011

Fórmula 1 d'abril

Els amants de la velocitat i la Fórmula1 (o F1) residents a Menorca estem d'enhorabona. Segons la consellera d'economia i medi ambient, s'ha aprovat la decisió de crear un circuit d'alta velocitat que envolti l'illa, atès a les condicions planeres de la seva geomorfologia. Per construir-lo (a mitjans de 2012) utilitzaran el trajecte marcat pel Camí de Cavalls, i així s'estalviarà la feina d'arrasar l'illa, s'aprofitarà un bé comú i s'evitarà passar per propietats privades.

La iniciativa també incorpora una pista voltadora a la perifèria del circuit. D'aquesta manera, ciclisme i motor conviurien en un mateix espai i es satisfaria la petició dels ciclistes per construir una pista per al seu entrenament de carretera.

Amb aquest seran tres els circuits que hi ha a Espanya. Marc Pons ha demostrat tota la seva satisfacció: "Aquest nou projecte ha nascut ple d'il·lusió. Amb el circuit de Fórmula 1 es reviscolarà l'economia menorquina i s'iniciarà un nou tipus de turisme no estacionalitzat". També els habitants de l'illa semblen molt contents. L'única pega l'ha posada el GOB argumentant que després de molta llluita per aconseguir el pas lliure pel camí, ara es tornarà a privatitzar. 

De fet, ja té nom: Circut de Cavalls. El doble significat del mot 'cavall' hi és inclòs. La planificació i el model de la infraestructura es decidirà mitjançant un concurs de nivell estatal. L'única condició per als arquitectes aspirants és que la grada ha de ser de cocarrosses. 

Les primeres entrades de la temporada 2015 ja estan a la venta, així que frissau! (Fan un 2x1 pels qui van protestar en contra de la privatització del camí i un descompte per residents).

3 comentaris:

  1. Molt ingeniós, m'agradat molt.Es veu que s'inspiració a donat els seus fruits.

    Ets sa crack, besos molts guapa.

    ResponElimina
  2. M'agrada es teu bloc! ( ja no només ses teves fotos de peixos nedat "lliurement"!
    Gràcies a déu que es dia d'aquesta entrada era dia 1 d'abril. O com dirien segons quines velletes i no tant velletes, dia primer d'abril!
    Beso a tothom

    ResponElimina
  3. Molt bona aquesta entrada! Esperem que no els hi donis idees a alguns....jajaja
    Besades i fins ben prest!
    Joana J.

    ResponElimina