dimecres, 9 de febrer del 2011

Ser del PP o del PSOE

En J. no es pot dormir. Dóna voltes i voltes dins el llit. No hi ha manera. La seva dona respira tranquil·lament i somia que el seu marit cau per un precipici. En J. obre els ulls, mira al sostre, a una banda i a l'altra, es gira de panxa i d'esquena. Però no pot dormir. Una gran preocupació li lleva el son: no sap prou bé si és del PP o del PSOE. Sembla una minúcia dit així, però en realitat no ho és. Què ha de dir quan a la feina debatin les preposicions d'un i de l'altre? A favor de qui s'ha de posicionar quan es miri un cara a cara o un debat televisiu? A quins mitings ha d'anar? 

En J. ha dormit molt poc, per no dir gens. Es dutxa amb aigua freda. Es renta el cap amb sabó i el cos amb xampú. S'aixuga amb la camisa del pijames. La seva dona se'l mira i es posa a riure. "Què fas J.?" El senyor que no sap si és del PP o del PSOE es desperta amb les paraules de la seva muller i es vesteix ràpidament. Li comenta la gran preocupació a la seva confident i ella li diu que vagi al doctor: ell sempre té la solució. 

En J. se'n va al doctor. Després d'una hora i mitja d'espera en J. entra a consulta i li explica el problema al doctor M. Obviament el doctor M. li diu que aquesta qüestió no és del seu abast i que potser hauria d'anar a un psicòleg. En J. se'n va a un psicòleg (privat). Li torna explicar el seu problema i el psicòleg li diu que això és normal, que no es preocupi. Que faci una llista amb pros i contres i llavor esculli el que li vagi millor. 

El senyor que no sap si és del PP o del PSOE fa la llisteta amb els pros i els contres, però ambdues columnes estan equilibrades. En J. s'estira dels cabells. Baixa amb l'ascensor amb una veïna del pis de baix. La senyora A. porta un llibre d'autoajuda. A en J. se li il·lumina la cara. Se'n va corrensos a la llibreria més gran de la ciutat. Demana per la secció de llibres d'autoajuda. Allà se'ls mira d'enfora. De debò hi ha gent que escriu llibres per ajudar als altres? Com pot ser que en aquest país existeixin persones amb la disposició d'ajudar als altres? Bé, en J. llegeix els lloms de cada llibre per trobar-ne un que s'escaigui al seu problema. Llegeix lloms blau cel, blancs, roses i verd poma. De sobte, "Ah! Eureka!".

En J. se'n va content a casa, perquè ha trobat la solució al seu problema. 111 maneres de saber si ets del PP o del PSOE del professor Maluco l'ajudarà a posicionar-se políticament. Per això, en arribar a casa, en J. s'asseu a la butaca de pell negre, reposa els peus damnut el reposapeus de pell beig i llegeix una pàgina rere l'altre.

     Addenda: cal dir que no he llegit el llibre 111 maneres de saber sie ts del PP o del PSOE. Segons les pàgines de venda de llibres a Internet, és un llibre divertit. Potser tenen raó o no. El que és segur és que aquest escrit o brevíssim conte no és cap crítica del llibre.

1 comentari: